De Binnenkoer verwelkomde...


Ladies-Kerstmarkt

December, warme jassen-weer, gezellige markt, ladies met een gin-tonic in de hand, knetterend houtvuur, verwarmende honing proeven, kaarsjes, langsgaan bij de nagelstudio, een hapje eten, ...

Fotoshoot Sandra en Marino

De dag van Sandra en Marino begon bewolkt, maar op het moment dat ze het gemeentehuis uitstapten om foto's te nemen in de tuin straalden zij niet alleen, maar liet ook de zon zich van haar beste kant zien met originele foto's als resultaat.

Babyborrel Hyppoliet

Candide had mooi weer gevraagd om de 200 genodigden op de babyborrel een fijne en vooral lekkere namiddag met taart en koffie te bezorgen. En zo geschiedde.

Doopfeest in September

Na het doopsel in de kerk van Laarne stak iedereen de straat over en werd de hele familie getrakteerd op een ferme BBQ op de Binnenkoer.

Trouwfoto's Katrien en Peter

Ze hadden een themakleur, ze hadden geluk met het weer, ze hadden een enthousiaste fotograaf, ze hadden genoeg tijd om in alle hoeken van de tuin en de koer foto's te nemen.

KunstBiënale Lak@rt

Tijdens het laatste weekend van augustus bevolkten kunstenaars van Lak@rt vzw De Binnenkoer met hun nieuwste werken op hun KunstBiënale.

Enkele honderden bezoekers kwamen tijdens dit warme weekend een kijkje nemen naar hun verfrissende werken.

Tentoonstelling Arlette Neirynck en Steven Yde

Arlette Neirynck en Steven Yde stelden hun kunstwerken ten toon in de Maalsteen en de Serre tijdens de expo '3-generaties'. Zij liet ons haar mystiek abstracte schilderijen zien in kleurrijke composities waarin de aarde, de kosmos, dromen en stilte aanleiding geven tot het losweken van gevoelens.

Hij toonde ons zijn grillig elegante beeldhouwwerken, die met klem een wonderlijke warmte en tegelijk een zekere indringendheid uitstralen. Het Atelier fungeerde als ontmoetingsplaats met een hapje en drankje.

Workshop Pottendraaien

Pascale Verstraeten van Karwij gaf in het unieke kader van de Binnenkoer 2 workshops van telkens 8 lessen waarbij de deelnemers de basistechnieken van het pottendraaien leerden.

In het Atelier stelde ze 6 draaischijven op, waarop de deelnemers zich enkele weken konden uitleven met klei. Met mooi afgewerkte bekers, bloempotten, kommen, borden, schaaltjes, tajines en vergieten gingen ze naar huis.

Pièce Unique

De Binnenkoer was het kader voor de eerste editie van een hippe markt: Pièce Unique. Onze locatie was de uitgelezen plek om eerlijke, originele en handgemaakte producten te presenteren. Je vond er handgemaakte keramiek en juwelen, originele hoedjes en mutsen, olijfolie van superieure kwaliteit, hippe kousen, interieurspulletjes in karton en stoffen met een toffe print.

In de zelf opgestelde bar konden bezoekers doorlopend genieten van fairtrade dranken, al dan niet vergezeld van een stukje huisgemaakte taart.