De sfeer van de Binnenkoer


Feest - Fotoshoot - Event - Workshop

Feest

FEEST MET BUBBELS

Elke en Kristof trotseerden de corona-maatregelen en hielden een intiem trouwfeest met bubbels om nog lang van na te genieten.

HET LEVEN IS EEN FEEST

Een feest in Bohemian stijl met houten tafels en tapijten, met lampionnekes en een BBQ, met een schone bruid en een elegante bruidegom, met een top organisatie en Ornella Elsen als fotograaf.

ZOETE BABYBORREL

Balonnen, een desertbuffet, een springkasteel en fijne mensen waren de ingedriënten van deze babyborrel. Ze ging door op de Koer, met de Maalsteen als toevluchtsoord bij regen of felle zon.

ITALIAANS TROUWFEEST

Met biervaten, olijfbomen en pizza toverde het huwelijkspaar De Binnenkoer om tot een Italiaans erf. Fotografe Inne Impens legde hun avond sfeervol vast op beeld.

BABYBORREL IN HET WIT

Wat dacht je van witte stoelen, witte tafels, witte parasollen en een schoon zonnetje op de koer? De ouders van Cyriel, bedachten het en zagen dat het goed was.

HUWELIJKSFEEST MET BIERTAFELS

Ze zeiden 'ja', ze wilden geen klassiek trouwfeest, wel een BBQ in het dorp en dachten aan De Binenkoer. Een geslaagde combinatie!

Fotoshoot

IN HET GEEL GETROUWD

Ze hadden een themakleur, ze hadden geluk met het weer, ze hadden een enthousiaste fotograaf, ze hadden genoeg tijd om in alle hoeken van de tuin en de koer foto's te nemen.

EN ZE LEVEN NOG LANG EN GELUKKIG

Regen of geen regen, zon of schaduw, als je gelukkig bent straalt de zon altijd.

Event

OPEN TUINEN

Het derde weekend van juni is het Open Tuinen weekend van Landelijke Gilden. De Tuin van De Binnenkoer deed mee en liet iedereen meegenieten van haar pracht en praal op haar manier.

NIEUWJAARSRECEPTIE

Met een foodtruck en een vuurkorf op de koer zorgde innovatief ICT-bedrijf Incrius voor een gezellige nieuwjaarsreceptie. Dare to grow! Met dank aan fotograaf Mike Portaels.

RUG-EVENT HHP

HHP organiseerde een rugevent in de Maalsteen in de vorm van een ontdekkingssessie van Andullatie.

OPTREDEN SOFIE

Singer-songwriter SoFie bracht haar cd 'kleine dingen' uit en de Maalsteen was de locatie voor de voorstelling ervan.

TENTOONSTELLING LAK@RT

Tijdens het laatste weekend van augustus bevolkten kunstenaars van Lak@rt vzw De Binnenkoer met hun nieuwste werken op hun KunstBiënale. Enkele honderden bezoekers kwamen tijdens dit warme weekend een kijkje nemen naar hun verfrissende werken.

TENTOONSTELLING

Iedereen kon op De Binnenkoer mee genieten van de werken van Arlette Neirynck, Steven Yde en Haruko Noda.

PIECE UNIQUE MARKT

De Binnenkoer is elk jaar tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie het kader voor de hippe markt Pièce Unique. Onze locatie is de uitgelezen plek om eerlijke, originele en handgemaakte producten te presenteren. In de bar opgesteld in het Atelier en de Serre kunnen bezoekers doorlopend genieten van fairtrade dranken, al dan niet vergezeld van een stukje huisgemaakte taart.

Workshop

WORKSHOP POTTENDRAAIEN van KARWIJ

Pascale Verstraeten van Karwij gaf in het unieke kader van de Binnenkoer 2 workshops van telkens 8 lessen waarbij de deelnemers de basistechnieken van het pottendraaien leerden.

In het Atelier stelde ze 6 draaischijven op, waarop de deelnemers zich enkele weken konden uitleven met klei. Met mooi afgewerkte bekers, bloempotten, kommen, borden, schaaltjes, tajines en vergieten gingen ze naar huis.

WORKSHOP MINDFULLNESS

OIGO vzw organiseerde een mindfulness-sessie in de Maalsteen voor mensen die vechten of gevochten hebben tegen kanker.