Ruimtes

Grondplan - Prijzen - Reserveren

De Binnenkoer omvat 4 prachtige ruimtes: de originele maalsteen, het praktische atelier, de groene serre en de sfeervolle koer. Elke ruimte heeft haar karakteristieken en maakt, elk apart maar zeker ook allen samen, van deze plaats een unieke locatie om te huren in het dorp van Laarne.

Wintermaanden
De Binnenkoer houdt een winterslaap van november tot en met april voor het organiseren van feesten. Andere gelegenheden zoals markten, workshops en winterevents kunnen wel doorgaan. Wilt u De Binnenkoer huren in de wintermaanden, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bekijken.

Feesten
Voor een gezellig en karaktervol feest zijn jullie bij ons aan het goeie adres. Na 22u keert de rust terug op De Binnenkoer en gaat het feestgedruis over in bijvoorbeeld gebabbel aan de vuurkorf met een zacht muziekje op de achtergrond om af te sluiten. Een klassieke trouw met dansfeest na 22u is hier niet mogelijk.


Maalsteen

We noemden deze ruimte naar de maalsteen die zich in het midden van de plaats bevindt. Op die plek stond vroeger een molen die door ezels werd aangedreven. De ruimte heeft een gelijkvloers en een verdieping. Het gelijkvloers is 8.5m op 8.5m groot. Er is zowel functioneel licht en een mooie lichtbalk met spots als natuurlijk licht. De muren zijn voorzien van rails met ophangsystemen om bijvoorbeeld schilderijen op te hangen.

De Maalsteen heeft ook een poort van 1.5m breedte waarlangs personen in een rolstoel naar binnen kunnen. De molenaarstrap brengt je naar de verdieping die uit twee delen bestaat van 8.5m op 3m. Via een brug loop je van de ene naar de andere kant.

Atelier

Vanuit het Atelier heb je zicht op de serre en heb je een overzicht op de Koer door de schuifdeur van 3.5m breed. Het Atelier staat in verbinding met de Maalsteen en ligt centraal op de locatie.

Door het vele glas heb je in deze ruimte een mooie lichtinval. Je vindt er een toilet, een industriële spoelbak en een leuke houtkachel. De ruimte is 6.5m breed en 3.5m diep (excl. toilet).

Serre

De Serre is een typische druivenserre van de 20e eeuw. De druiven en groenten die er groeien maken deel uit van het decor. De Serre heeft zicht op de tuin die heraangelegd is naar het oorspronkelijk 19e eeuws ontwerp.

Ze is 8m breed en 2.5m diep en is te bereiken vanuit het Atelier via 3 trapjes. Personen die minder mobiel zijn, kunnen binnen langs de tuindeur. De Serre kan enkel gehuurd worden in combinatie met het Atelier.

Koer

De Koer is het met kasseien verharde plein dat zich tussen de voormalige stallingen, het brouwershuis en de tuin bevindt. Ze heeft een oppervlakte van 385m2. De koer is enkel te huur in combinatie met een binnenruimte.

Op de Koer bevinden zich twee overdekte plaatsen, één van 7m op 4m en één van 4.6m op 2.7m. Zowel de Maalsteen als het Atelier geven uit op de Koer. Ze wordt bij duisternis gezellig verlicht en heeft enkele buitenstopcontacten.

Tuin

De tuin is een 19e eeuwse ecologische parktuin met boomgaard, grasvlakte, enkele prachtige oude bomen, een natuurlijke vijver en verschillende romantische hoekjes. Deze is te zien vanop de koer, door het raam van de Maalsteen en vanuit de Serre. De privé-tuin is echter niet te huur.

Deze is wel toegankelijk gedurende 3 uur voor een fotoshoot. Een fotoshoot kan van maandagmorgen tot vrijdagnamiddag 16u. Af en toe stellen de eigenaars de tuin ook open voor een evenement, deze worden steeds aangekondigd op de facebookpagina.


Grondplan


Prijzen

Je vindt hieronder een overzicht van de huurprijs van elke ruimte. In het weekend kunnen de ruimtes niet apart gehuurd worden. Voor bedrijven of voor particulieren die huren omwille van economische doeleinden komt er 21% BTW bij. Er zijn geen bijkomende kosten, tenzij er afgeweken wordt van de voorwaarden die beschreven staan in het huisreglement van De Binnenkoer.

2022

Economische doeleinden +21% BTW Ma-Vr (max. 24u)
Vr tot 14u
Vr-Zo (max. 48u)
Vr vanaf 14u
Extra 24u
Atelier + Serre € 75 - € 50
Maalsteen € 90 - € 50
Koer € 90 - € 50
Alles € 225 € 565 € 150
Fotoshoot* € 55 - -

* Tijdens een fotoshoot krijg je van maandag 10u tot vrijdag 16u gedurende 3 uur toegang tot de Koer, de Serre en de Tuin. Gratis indien De Binnenkoer gehuurd wordt voor een weekend.


Reserveren

Je bekeek de foto's en las de beschrijvingen. Je bezocht misschien al eens 'live' de Binnenkoer. Overtuigd van deze locatie voor jouw evenement? Stuur ons een mailtje of bel ons even op. We bekijken of jouw favoriete datum nog vrij is.